PRAJITURA FESTIVA DE CRACIUN

S-a publicat 18/10/2008 de GIORGIANA

INGREDIENTE:
Pentru aluat
– 1ou
– 100 g
– margarina
– 100 g zahar
– 1 lingurita amoniac
– 2 linguri cacao
– 5 linguri lapte rece
– 400 g faina
Pentru crema
– 1 litru lapte dulce
– 4 linguri cu varf de faina
– 1 pahar de zahar
– 250 g unt
Pentru pandispan
– 5 oua
– 5 linguri zahar
– 5 linguri faina
Pentru glazura
– 3 linguri apa
– 2 linguri cacao
– 4 linguri zahar
– 0,50 g unt

MOD DE PREPARARE:

Pentru aluat se amesteca totul ,se intind 2 foi subtiri si se coc pe dosul tavii;
Pentru pandispan se separa galbenusurile de albusuri, se bat spuma, se amesteca cu zaharul,faina si galbenusurile si se toarna in tava tapetata cu unt si faina;
Pentru crema se amesteca toate ingredientele, se pune pe foc mic si se amesteca continuu pana se ingroasa, untul se pune abia dupa ce s-a racit;
Se aseaza o foaie din cele doua, un strat de crema, pandispanul, un alt strat de crema si ultima foaie;
Se face glazura la bain-marie si se toarna fierbinte deasupra, se da la rece si se serveste dupa cateva ore.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: