PRAJITURA CU CREMA DE FRISCA SI CAPUCINO

S-a publicat 18/10/2008 de GIORGIANA

INGREDIENTE:
Ingrediente pt blat:
– 7 oua
– 150 g zahar
– 150 g faina
– 1 plic praf de copt
– 2 plicuri cappuccino (un plic are 12,5 g)
– 50 g nuci macinate
Pentru crema:
– 3 oua
– 225 g zahar
– 5 plicuri cappuccino
– 1 pachet de 250 g margarina
– 2 plicuri frisca vegetala
– 300 ml lapte

MOD DE PREPARARE:
Incalzim bine cuptorul si pregatim o tava de 32x40cm cu hartie de copt;
Separam apoi cele 7 oua si batem albusurile spuma tare, adaugam zaharul si batem in continuare;
Intr-un castonel amestecam faina cu praful de copt si cappuccino, turnam galbenusurile peste albusuri si batem usor;
Apoi adaugam amestecul de faina+praf de copt si cappuccino, iar la final nuca -o parte macinata o parte taiata;
Se toarna compozitia rezultata in tava pragatita si se coace la foc potrivit vreo 40min. Incercam cu scobitoarea pina va iesi curata, se lasa apoi sa se raceasca;
Intre timp pregatim crema, ouale intregi si zaharul se pun intr-un castron si apoi pe o cratita cu apa, se freaca pe foc cateva minute apoi se torna cantitatea de cappuccino;
Se freaca in continuare vreo 15 minute pina obtinem o crema, se lasa sa se raceasca complet, se amesteca apoi cu untul frecat spuma;
Blatul se insiropeaza si se pune crema, se bate frisca cu laptele si se intinde peste crema.

Tips:
Aceasta prajitura cu crema de frisca si capuccino se poate orna cu fructe de sezon: kiwi, portocale, mandarine, portocale, ananas, orice….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: