PRAJITURA CARPATI

S-a publicat 18/10/2008 de GIORGIANA

INGREDIENTE:
– 5 oua
– 300 g zahar
– 200 ml ulei
– 400 ml lapte
– 1 plic praf de copt stins intr-o lingura de otet
– 1 fiola esenta de rom
– faina cat cuprinde (in jur de 1 – 1,5 kg)
– 750 g zahar
– 1 l lapte
– 1 fiola esenta vanilie
– 13 linguri faina
– 1,5 pachete margarina

MOD DE PREPARARE:
Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se topeste si se adauga albusurile batute spuma;
Se adauga uleiul, laptele, praful de copt si esenta;
Se adauga faina pana iese un aluat potrivit;
Se imparte aluatul in 6 parti egale care se coc pe dosul tavii tapetata cu faina in jur de 20-25 minute;
Din litrul de lapte se opreste o cana in care desfacem faina;
Zaharul se caramelizeaza, dupa care se adauga restul de lapte si se amesteca pana cand se dizolva caramelul;
Cand tot zaharul s-a topit adaugam faina desfacuta in lapte si lasam sa fiarba la foc mic 10 minute;
Cand se raceste se adauga esenta si se incorporeaza in margarina frecata spuma si se mai lasa 15 minute in frigider;
Se asambleaza o foaie, un strat de crema si se da la frigider cel putin 3 ore (de preferinta chiar mai mult). Pastrati cateva linguri de crema pentru decor;
Dupa ce am asteptat, taiem prajitura in dreptunghiuri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: