PRAJITURA ARLECHIN

S-a publicat 18/10/2008 de GIORGIANA

INGREDIENTE:
– 200 g unt
– 3 oua
– 150 g zahar
– 200 g zahar tos pentru albusuri
– 300 g faina
– 1 borcan 400 g gem de visine sau prune sau caise
– nuci taiate marunt
– stafide
– 1 lamaie
– vanilie
– 1 lingurita praf de copt stins cu lamaie

MOD DE PREPARARE:
Se amesteca cele 3 galbenusuri cu untul;
Se adauga zaharul, faina si praful de copt stins cu lamaie;
Se obtine o compozitie care se intinde foaie intr-o tava unsa si tapetata cu faina, lasandu-se la cuptor 20-25 minute;
Intre timp, se bat albusurile spuma cu zaharul si cu o lingurita de lamaie;
Cand este gata aluatul se scoate din cuptor se unge cu gem si se adauga spuma de albus;
La final, prajitura Arlechin se presara cu nuci si cu stafide si se mai tine putin la cuptor.

2 comentarii la “PRAJITURA ARLECHIN

  • te rog, ai cumva o poza cu prajitura asta? am impresia, dupa ingrediente, ca este una dintre prajiturile copilariei mele, o reteta pe care o caut de multaaa vreme. despre ea imi amintesc doar ca se coceau 2 foi (pe fundul tavii) apoi se „lipeau” cu ceva gem, deasupra se adauga o glazura, apoi stafide plus nuci. mama s-a prapadit inainte sa-mi lase caietul ei cu minuni.

  • Lasă un răspuns

    Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

    Logo WordPress.com

    Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

    Fotografie Google

    Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

    Poză Twitter

    Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

    Fotografie Facebook

    Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

    Conectare la %s

    %d blogeri au apreciat: