PAPANASI CU GEM

S-a publicat 18/10/2008 de GIORGIANA

INGREDIENTE:
– 500 g branza de vaci
– 6 linguri de gris
– 3 linguri de faina
– 2 ou
– coaja rasa de portocala
– 2 linguri zahar
– 1 pliculet zahar vanilat
– ulei
– smantana
– gem sau dulceata (de fructe rosii: cirese, afine etc…)

MOD DE PREPARARE:
Branza de vaci, grisul, ouale, faina, coaja rasa de portocala si zaharul se pun intr-un castron mare. Se amesteca toate ingredientele, pana se obtine o pasta care arata ca o smantana groasa. In cazul in care compozitia este prea apoasa se mai adauga pentru completare gris;
Se pune ulei la incins. Se fac gramajoare cu lingura si se pun la foc mediu, lasandu-se pana isi schimba culoarea in cafeniu-maroniu, se scurg bine de ulei cand se scot;
Se servesc calzi, acoperiti din abundenta cu gem sau dulceata aleasa si smantana. Pe deasupra pot fi pudrati cu zahar vanilat.
Tips:
Smantana nu trebuie sa fie foarte subtire si acra, in schimb gemul folosit este ideal mai acrisor, de visine, prune sau fructe de padure.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: