HAIOSHE( FOIETAJE)

S-a publicat 18/10/2008 de GIORGIANA

INGREDIENTE:
– 600 gr untura de porc( unt sau margarina)
– 250 gr cu 600 gr faina
– 3 galbenusuri
– 1 lingura otet
– 100 ml vin
– 1 varf de cutit sare
– apa minerala cat sa se incorporeze bine

MOD DE PREPARARE:
600 gr untura se amesteca cu 250 gr faina, se framanta si se imparte in 3 parti egale.
Apoi 600 gr faina, 3 galbenusuri,1 lingura de otet, 100 ml de vin, 1 varf de cutit sare si apa minerala se framanta aluat trantindu-l de masa 30 de minute, apoi se intinde foaie patrata sau dreptunghiulara nu prea subtire si se unge cu mana cu prima compozitie, apoi se impatura: de jos pana la jumatate, apoi de sus pana la jumatate, apoi de la dreapta pana la jumate si apoi de la stanga pana la jumate. pe urma se lasa 30 min la rece in frigider, dupa care se intinde din nou foaia, se unge cu a 2-a compozitie si se impatura: de sus pana la jumate, de jos pana la jumate, de la stanga pana al jumate si de la dreapta pana la jumate , apoi se lasa iar la rece 30 min dupa care se intinde iar foaia si se unde cu ce ade-a 3- a compozitie si se impatura: de jos pana la mijloc, de sus pana la mijloc, de la dreapta pana la mijloc si de la stanga pana la mijloc. Pe urma se lasa sa se odihneasca mai mult chiar si pana a 2-a zi la rece.
La urma se untinde foaia cam de 30 cm grosime si se taie dreptunghiuri mici care se umplu cu nuca, gem amertecat cu nuca, rahat etc.
Se coc la foc nu prea mare cam 180 grade C.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: