CHEC SAH

S-a publicat 18/10/2008 de GIORGIANA

INGREDIENTE:
Ingrediente pentru 8 portii:
– 6 oua;
– o cana si jumatate de zahar;
– 9 linguri de ulei;
– o cana si jumatate de faina;
– 100 g cacao;
– 150 g zahar pudra;
– 200 g unt;
– esenta de rom;
– 150 g ciocolata menaj;
– zeama de lamaie.
MOD DE PREPARARE:
Etapa I: Albusurile se bat spuma cu zaharul. Galbenusurile se freaca impreuna cu uleiul, ca la maioneza, apoi se amesteca si cu zeama de lamaie. Peste ele se adauga albusurile, amestecand cu lingura de jos in sus. Peste acest amestec se adauga faina in ploaie. Compozitia se imparte in doua, iar intr-una se adauga doua linguri de cacao. Se toarna apoi fiecare parte in doua forme unse si tapetate cu faina. Se lasa sa se coaca la foc domol.
Etapa II: Se pregateste o crema din untul frecat cu zaharul pudra, restul de cacao si esenta de rom. Dupa ce blaturile s-au scos din cuptor si s-au racit se taie fiecare pe lung, in cate patru fasii. Se asaza cate o fasie din fiecare culoare. Se topeste ciocolata si se toarna peste chec.
Timp: preparare – 30 minute; coacere – 60 minute
Recomandare:
Checul se taie a doua zi. Se serveste cu lichior de ciocolata.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: