CHEC CU CIOCOLATA SI VIN

S-a publicat 18/10/2008 de GIORGIANA

INGREDIENTE:
Ingrediente pentru 16 felii:
– 100 g ciocolata amaruie;
– 4 oua;
– 200 g unt;
– 100 g zahar;
– 250 g faina;
– 1/2 plic praf de copt;
– 1 lingurita scortisoara;
– 2 lingurite cacao;
– 125 ml vin rosu;
– 50 g zahar pudra.
MOD DE PREPARARE:
Etapa I: Cuptorul se incinge la 180 grade Celsius. Se unge cu grasime o forma de chec si se tapeteaza cu faina. Se separa ouale. Cu mixerul, untul moale se bate cu zahar. Se inglobeaza pe rand galbenusurile. Se amesteca bine dupa fiecare.
Etapa II: Se amesteca faina cu praf de copt, scortisoara, cacao si ciocolata tocata. Se inglobeaza in crema de unt, alternand cu vinul. Se bate albusul si se inglobeaza cu un tel mare in compozitie.
Etapa III: Aluatul se introduce in forma pregatita si se niveleaza. Se coace la cuptor timp de cca 60 minute. Se scoate si se lasa cca 10 minute sa se racoreasca in forma. Apoi se rastoarna pe un gratar de bucatarie si se lasa sa se raceasca complet.
Etapa IV: Checul se serveste pe un platou, pudrat cu zahar.
Timp: preparare – 35 minute; coacere – 60 minute; rece – 10 minute.
Recomandare:
Pentru a fi mai gustos, checul se acopera cu un val de frisca batuta cu vanilie. Cca 230 calorii/felie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: